♦️ Kontakt

Jeg kan kontaktes via mail eller på min telefon, hvis du har spørgsmål til mine buer o.s.v

Tlf: 20 27 27 50

Mail: birgert1950@gmail.com

Hilsen Birger Toftdahl

16 meninger om “♦️ Kontakt”

 1. Hej Niels. Jeg bruger hvid snedkerlim , vandfast , fra Biltema. Det koster 49.95kr form en liter. Alt hvad du limer , skal slibes i 45 grader begge veje med sandpapir korn 40 , eller bedre , hvis du kan få fat på en tandhøvl til at kradse emnerne op med. Det giver en mindst dobbelt så stor limflade. Derefter børster du fladerne med en stålbørste på langs , og til sidst vasker du limfladerne med Acetone. Jeg bruger 2 planker til at spænde på , med 13 skruetvinger til en bue på 180 cm. God arbejdslyst. Mvh. Birger.

 2. Hej Birger !

  Så lykkedes det for mig, at finde din hjemmeside.
  Ualmindelig flot arbejde, godt gået min ven 🙂

  Kh

  S.E.

 3. Hej Birger
  Som nybegynder inden for buebyggeri, må jeg sige at jeg er intet mindre end imponeret over dine værker!
  meget smukke buer og rimelige trækstyrker oveni.
  men lige angående de der trækstyrker…
  Jeg synes konstant efter limning af buen at opnå en alt alt for høj trækstyrke således at det nærmest er umuligt at tillerer den.
  Derfor kunne jeg godt lide at vide hvor tykke du som reel har dine lameller, hvis du kun bruger to?
  Jeg arbejder for det mest kun med taks som bug og ask som ryg. Har du nogle gode råd eller ideer til tykkelsen på disse?

 4. Hej Magnus. Det kommer jo helt an på , hvor stærk buen skal være. Jeg har kun bygget 1 bue med 2 lameller . Den er 180 cm. 40 mm. bred og 17 mm. tyk. Den er på 47 # ved 28″ træklængde. 1 mm. mere i tykkelsen giver ca. 4# ekstra. Jeg har aldrig brugt Taks , men i stedet Massaranduba – Ipé – Jatoba – Cumaru – Zebrano – Wengé som bug. De fire første kan man købe som terrasseplanker , og er alle blevet brugt af de indfødte i Sydamerika til buer. Jeg bruger normalt min. 3 laminater , f. eks. 5 mm. Ask til ryg , 7 mm. Bambus i midten , og 8 mm.af de ovennævnte. Bambus kan også købes som terrasseplanker. Jeg taperer altid laminaterne 3 mm. fra midten og ud til nockenderne inden jeg limer . Så har enderne den rigtige tykkelse. Håber du kan bruge det til noget , og tak for rosen. Mvh. Birger.

 5. Hej Mads. Tak for rosen. Det luner. Jeg bygger ikke recurve-buer. Det er langbuerne der er min store interesse. Mvh. Birger

 6. Hej Birger.

  Kan de forskellige trætyper såsom Massaranduba – Ipé – Jatoba bruges alene?

  MVH Jens Nielsen

 7. Nej. De har deres styrke i kompression , men jeg ved de indfødte i Sydamerika har brugt de nævnte træsorter , så de har nok backet dem med et eller andet. Jeg har prøvet at bygge en hélvedsbue af Massaranduba , men den sprang som glas. Mvh. Birger

 8. Hej Birger. Jeg er helt vild med dit arbejde. Lidt spørgsmål, hvad plejer du at tage for, fx en vikinge bue?
  derudover, hvor får du træet fra? Jeg har leget lidt med tanken om at lave en laminat bue, men jeg er bange for at bruge træ fra tømmerhandelen, da jeg er bange for at det savede træ knækker.
  Har du nogen gode råd til en grøn buebygger?

 9. Hej Carsten. Tak for rosen.Jeg tager 1500kr for en Vikingbue. Træet køber jeg ved et firma der leverer til møbelfabrikanter , men de handler ikke med private. Grunden til at jeg kan købe der , er at jeg har bygget buer til salgschefen og hans søn. Hvis du ikke har bygget buer før , vil jeg anbefale dig at starte med en hélvedsbue , dvs. bygget af et stykke træ , i enten Ask eller Elm. Du skal ikke gå igang med en lamineret , da der er så mange ting man skal vide , før man går igang

 10. Hey Birger,
  Vil det være muligt for dig at bygge en langbue med en længde af mindst 200cm, da jeg normalt trækker cirka 32″.
  Buen må meget gerne have en trækstyrke på mindst 45-50# og helst ikke over 65#
  Derudover vil jeg helt ikke betale mere end 2500kroner
  Hvad selve buen skal laves af betyder ikke rigtigt noget for mig, men jeg synes dog at ipé er et utroligt flot stykke træ.
  Mvh. Magnus D. F. Kofoed

 11. For nogle år siden købte jeg en langbue af Birger. Virkelig kvalitets håndværk! Jeg kan varmt anbefale Birger / buemageren, hvis man vil have en håndbygget bue i træ. Venlig hilsen
  Jens-Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *